en

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας (Oκτώβριος – Δεκέμβριος 2017)

LOGO 2ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017

 

Σάββατο 14 – Κυριακή 15 /10: Εκδρομή στην Οίτη

 

Τετάρτη 18/10, 8:00 μ.μ. Προβολή ταινίας: “La belle verte” (Η όμορφη πράσινη) Διαρκ. 99'. Γαλλία (1996) της Κολίν Σερό, με τους Κολίν Σερό, Μαριόν Κοτιγιάρ, Βενσάν Λιντόν κ.α. Μια ιδιότυπη γαλλική κωμωδία, καταπραϋντική, ελπιδοφόρα, τρυφερή, αστεία και διδακτική ταυτόχρονα, που μας διδάσκει τη σημασία της ζωής κοντά στη φύση και μας κάνει να σκεφτούμε για τον τρόπο που ζούμε σ’ αυτό τον πλανήτη. Φινέτσα, χιούμορ και πολλά μηνύματα από ένα φιλμ, που έχει την έμπνευση να κοιτάξει τη συνολικότερη εικόνα του κόσμου μας και να συστήσει μια αλλαγή ταυτόχρονα εκ των έξω και εκ των έσω. Απολαυστικό και διαχρονικά διδακτικό. 

 

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017

 

Τετάρτη 1/11, 7:00 μ.μ. Παρουσίαση του έργου “Μελέτη και προστασία της θαλάσσιας χελώνας στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου Στροφυλιάς” από τον περιβαλλοντολόγο Διονύση Μαμάση και εκπρόσωπο του Φορέα Διαχείρισης Κοτυχίου Στροφυλιάς.

 

Τετάρτη 15/11, 8:00 μ.μ. Προβολή ταινίας: «Odyssey» (Οδύσσεια). Γαλλία, Βέλγιο (2016) Διαρκ. 122'. Με τους: Λαμπέρ Γουίλσον, Οντρέ Τοτού, Πιέρ Νινέ. Η ζωή του σπουδαίου ωκεανολόγου και κινηματογραφιστή Ζακ Ιβ Κουστώ ξετυλίγεται στην οθόνη, σε μια ευρωπαϊκή υπερπαραγωγή υψηλού επιπέδου, που υπόσχεται να μας ξαναταξιδέψει στο θεαματικό υποθαλάσσιο κόσμο, τον οποίο μας αποκάλυψε πρώτος ο Γάλλος νεωτεριστής. Γυρίστηκε στις Μπαχάμες, στην Κροατία, την Ανταρκτική και τη Νότια Αφρική, με τον διευθυντή φωτογραφίας Ματιάς Μπουκάρ να συνθέτει φαντασμαγορικά πλάνα μοναδικής ακρίβειας και ομορφιάς.

 

Σάββατο 25/11, 10:30 π.μ. Repair café. Φέρνουμε στην ΟΙΚΙΠΑ τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές μας, για να τις επισκευάσουμε μαζί με τους ειδικούς. Σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΣΕΠ “Ανακυκλώνω στην πηγή”.

 

Τετάρτη 29/11, 7 μ.μ. Παρουσίαση του πρωτοποριακού βραβευμένου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG Environment) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έργου ελέγχου λειτουργίας περιβαλλοντικών δομών: “Γεωχωρικό Σχέδιο Περιβαλλοντικής Εποπτείας” από την Διευθύντρια Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ελένη Σπυράκη. Το έργο είναι μια βάση πληροφοριών, που περιλαμβάνει στοιχεία, όπως Βιολογικοί Καθαρισμοί, ΧΥΤΑ, θέσεις έργων αξιοποίησης υδατικών πόρων (γεωτρήσεις), αδειοδοτημένες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, ελαιοτριβεία και θα ενισχύεται συνεχώς με σχετικές πληροφορίες.

 

  Κυριακή 26 Νοεμβρίου: Ημερήσια εκδρομή στη λίμνη Μαραθώνα

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017 

 

Τετάρτη 13/12, 8:00 μ.μ. Προβολή ταινίας: «Chocolat» (Σοκολάτα) Διάρκ: 121'

Αγγλο-αμερικανική ταινία,(2000) σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ με τους: Ζιλιέτ Μπινός, Τζόνι Ντεπ κ.α. Ένα παραδοσιακό γαλλικό χωριό αναστατώνεται από την άφιξη μιας μυστηριώδους γυναίκας. H σοκολατερί της γίνεται αιτία να ξυπνήσουν ξεχασμένα συναισθήματα στους μέχρι τότε συντηρητικούς και καταπιεσμένους κατοίκους, κάτι που προκαλεί την έχθρα του δημάρχου, στυλοβάτη της παραδοσιακής ηθικής. Η ταινία αναδεικνύει την αλληγορία της σοκολάτας ως διεγερτικού φορέα αλλαγής. Με αφορμή την ταινία θα κουβεντιάσουμε για τις συνθήκες παραγωγής και μεταποίησης της σοκολάτας και για το Δίκαιο Εμπόριο.

 

 

Σάββατο 16/12, 10:30 π.μ.: Χριστουγεννιάτικο οικολογικό εργαστήρι για παιδιά

 

* Οπου δεν αναφέρεται συγκεκριμένη ημερομηνία, αυτή θα γίνει γνωστή στα επόμενα φύλλα της εφημερίδας, στην ιστοσελίδα μας και με ενημερωτικό email.

 

** Όλες οι εκδηλώσεις, πλην των εκδρομών, θα πραγματοποιηθούν στο στέκι της ΟΙΚΙΠΑ, Σαχτούρη 64. 

 

*** H συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις (πλην των εκδρομών) είναι ελεύθερη.