en

ΠΟΛΙΤ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2017

E2Χρόνο με το χρόνο, η δυνατότητα για προβλέψεις μειώνεται συνεχώς. Οι προφήτες, οι δημοσιογράφοι, οι συντάκτες καζαμιών και οι πάσης φύσεως μάγοι ανήκουν πλέον στα επικίνδυνα επαγγέλματα, καθότι τους κυνηγούν τζιχαντιστές, πολιτικοί, Φανερές και Μυστικές Υπηρεσίες, πράκτορες ξένων δυνάμεων… Ο δικός μας προφήτης παραλίγο να βρεθεί στην πορεία τρελού φορτηγού σε κεντρικό δρόμο της Πάτρας, που έπεσε πάνω στο πλήθος έχοντας χαλασμένα τα φρένα του και ταυτόχρονα και τας φρένας του. Ευτυχώς σώθηκε χάρη στα τριπλοπαρκαρισμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα και τα τραπεζάκια των καφετεριών, που έφραζαν σχεδόν ολόκληρο το πλάτος του δρόμου. Το φορτηγό έτρεχε, γιατί ο οδηγός του προσπαθούσε να προλάβει διακανονισμό δανείου, δόσεων εφορίας, ΔΕΗ, τελών κυκλοφορίας. Παρ’ ολ’ αυτά, ο SODRANOEL SOLFARAK, ο μάγος-προφήτης της ΟΙΚΙΠΑ, ήταν και πάλι συνεπής στο πρώτο τεύχος της εφημερίδας μας για φέτος, αν και, για να καλύψει τα έξοδά του, κατέφυγε σε χορηγούς, η διαφήμιση των οποίων ενσωματώθηκε στο ένθετο του ΚΑΖΑΜΙΑ. Διαβάστε τες, και αχρείαστες να είναι!

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατατίθεται στην Ελληνική (;;;) Βουλή σχέδιο (παρα)Νόμου, που αφορά στην αντικατάσταση των βουλευτών με τηλεχειριζόμενα ανθρωποειδή ρομπότ, το λογισμικό των οποίων έχει διαμορφωθεί (και ψηφιστεί) στις Βρυξέλλες. Η αντικατάσταση θα γίνει σε τρία στάδια, αρχικά για το 50% των βουλευτών και στη συνέχεια, εντός του έτους, για το 25 + 25%. Η ψηφοφορία θα γίνεται, όταν ενεργοποιείται το λογισμικό, μέσω e-mail με κατάλληλες εντολές, σε χρόνο dt. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για την εξοικονόμηση εκατομμυρίων ΕΥΡΩ από το κόστος της απαρχαιωμένης πλέον, παραδοσιακής βουλής, ώστε να εξοφλούνται έγκαιρα και χωρίς αντιρρήσεις οι τόκοι των αυτοαναπαραγομένων Δανείων και να ξεκινήσει, επιτέλους, η Ανάπτυξη, περί το 2199, οπότε και το σύνολο των Ελλήνων θα έχει διαγραφεί…

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Ελεγχόμενη πυρηνική έκρηξη προβλέπει ριζοσπαστική πρόταση για την καύση των απορριμμάτων! Στην φωτογραφία μας (εικ.1) διακρίνεται το πυρηνικό μανιτάρι από πειραματική δοκιμή σε ΧΥΤΑ αφρικανικής χώρας, όπου και εκεί είχαμε στείλει φορτία απορριμμάτων από την Πάτρα, τον Πύργο και την Τρίπολη. Η μέθοδος αυτή προκρίθηκε από τους ειδικούς ως η πλέον οικονομική σε σχέση με την αποστολή των σκουπιδιών με ειδικό πύραυλο στον Ήλιο. Το τελευταίο ήταν σχέδιο Ελλήνων ειδικών πυρηνικών φυσικών, που έμεινε στη μέση λόγω μετανάστευσής τους στις ΗΠΑ, αλλά και εξ αιτίας του υποχρεωτικού ΦΠΑ 30% και του φόρου πολυτελείας στα διαστημικά ταξίδια 20%!

ΜΑΡΤΙΟΣ

Άλλους 256 μετανάστες διέσωσε το λιμενικό στη Χίο, όταν το σαπιοκάραβο του δουλέμπορα προσάραξε στην ακτή. Η έκπληξη ήταν μεγάλη, όταν διαπιστώθηκε ότι ήταν όλοι Έλληνες! Οι συμπατριώτες μας είχαν πάει ως τουρίστες στην Τουρκία, και αφού έσκισαν όλα τα χαρτιά τους (διαβατήρια κλπ.), ναύλωσαν το καΐκι και ήλθαν ως λαθρομετανάστες, προκειμένου να γλυτώσουν από ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, φόρο ανύπαρκτου εισοδήματος και να εξασφαλίσουν διαμονή σε προσφυγικό κατάλυμα με παροχές και φαγητό. Προς τιμήν τους, και επειδή αρκετοί ήταν μέλη της ΟΙΚΙΠΑ, δεν άφησαν ούτε ίχνος σκουπιδιών στην ακτή, και ζήτησαν να μάθουν πού βρίσκεται ο πλησιέστερος κάδος ανακύκλωσης!

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Μετά τα αεροδρόμια, τις τράπεζες, τη ΔΕΗ κλπ., ξαναήλθαν οι ιδιωτικοποιήσεις στην επικαιρότητα, στον τομέα της οικονομίας με τις μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης, που είναι η διαχείριση των Νεκροταφείων. Ο διεθνής διαγωνισμός κατοχύρωσε την αποκλειστική εκμετάλλευση στον γνωστό μεγαλοεπενδυτή GEORGE SOROS, δικαιωματικά, αφού είναι συνονόματος με τις απανταχού εν δυνάμει σορούς όλων ημών, μέσω της γνωστής εξειδικευμένης εταιρίας THAPSTON DEEPER & DEEPER. Ο επενδυτής θα προσλάβει συνολικά 2500 Έλληνες ανέργους σχετικούς με το αντικείμενο (γεωλόγους, βιολόγους, ιατροδικαστές, εδαφολόγους, γεωπόνους, δασολόγους – όλους άνεργους κατόχους διδακτορικών), που θα κάνουν και πλήρη αποκατάσταση τοπίου στο χώρο της κάθε ταφής.

ΜΑΪΟΣ

Μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς υποψηφίων προς κατάψυξη έχει δείξει το κοινό για την προτεινόμενη επένδυση Αμερικάνων και Γερμανών κεφαλαιούχων, που θα γίνει στην ορεινή Αχαΐα. Η ιδέα είναι απλή: όσοι δεν τα βγάζουν πέρα με την οικονομική κρίση, θα καταψύχονται με ειδική πατενταρισμένη βιοϊατρική τεχνολογία στους -80οC και θα αποψυχθούν μόλις βελτιωθεί η κατάσταση και βγει η χώρα από τα μνημόνια, με ορίζοντα 99 ετών. Ταυτόχρονα θα παγώνουν και τα χρέη και οι υποχρεώσεις τους ως προς τις απαιτήσεις της ΔΟΥ, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της ΔΕΥΑΠ, της ΕΘΝΟΚΑΡΤΑΣ, της Μιχαλούς κλπ. Η απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια των ψυκτικών εγκαταστάσεων θα εξασφαλίζεται αποκλειστικά από μονάδες ΑΠΕ (φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες, μικρά υδροηλεκτρικά), ώστε να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον. Η επένδυση θα εξασφαλίσει θέσεις εργασίας σε τουλάχιστον 100 άτομα. Οι μόνες αντιρρήσεις προέρχονται από οικολογούντες – αντίθετους με την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών!

ΙΟΥΝΙΟΣ

Ως ένας σημαντικός παράγων ενίσχυσης της εθνικής μας οικονομίας θεωρούνται οι κουκουλοφόροι μπαχαλάκηδες, σύμφωνα με ερευνητική εργασία μεταπτυχιακού φοιτητή του Α.Κ.ΠΑ. (Ανελεύθερο Κλειστό Πανεπιστήμιο με έδρα τις Σεϋχέλλες). Χάρη στη δράση τους, έχουν αυξήσει τον τζίρο τους οι βιομηχανίες – βιοτεχνίες τζαμαριών, συστημάτων ασφαλείας, οι εταιρίες SECURITY, οι κατασκευαστές κάδων απορριμμάτων, τα συνεργεία αλλαγής φωτεινών σηματοδοτών, οι εισαγωγείς τρόλλευ… Επιπλέον μειώθηκε κατά πολύ η κίνηση στους δρόμους, αφού οι πολίτες μένουν στα σπίτια τους βλέποντας στην τηλεόραση τα καθημερινά επεισόδια του διαχρονικώς επιτυχημένου σήριαλ ειδήσεων, ενώ δεν συμμετέχουν οι ίδιοι σε διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις (βλ. Δόγμα του Σοκ).

ΙΟΥΛΙΟΣ

  • Ανησυχία στους κατοίκους και στους ξενοδόχους της Σαντορίνης από τις φήμες για επικείμενη έκρηξη του Ηφαιστείου. Τελικά το πρόβλημα προκάλεσαν κάποιοι περίεργοι εκπρόσωποι Ελλήνων κτηματομεσιτών, που διενεργούσαν για λογαριασμό Τούρκων επενδυτών, ώστε να πέσουν οι τιμές και να αγοράσουν κοψοχρονιά τις ξενοδοχειακές υποδομές του νησιού!
  • Μετά το επίδομα αδείας, καταργείται και η άδεια για Δημοσίους και Ιδιωτικούς υπαλλήλους, ενώ παράλληλα αυξάνεται το ωράριο εργασίας στο 12ωρο. Στόχος η αύξηση της παραγωγικότητας και η πλήρης διάλυση της ελληνικής οικογένειας, αφού και αυτή αντικαθίσταται σταδιακά από φθηνότερες και πλέον πολυάνθρωπες εισαγόμενες οικογένειες, με υψηλότερο καταναλωτικό δυναμικό, άρα και περισσότερους φορολογούμενους πολίτες Β’ και Γ’ κατηγορίας.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Ως προορισμός ιδανικός για EXTREME τουρισμό προτείνεται η Ελλάδα για όσους διψούν για περιπέτεια και δυνατές συγκινήσεις. Το πακέτο, που κοστίζει 18000 ευρώ, περιλαμβάνει εκδρομή σε φλεγόμενο πευκοδάσος, συμμετοχή στην πυρόσβεση με ελαιόλαδο, κατασκήνωση δίπλα σε ανεξέλεγκτη χωματερή, συμμετοχή σε νυχτερινή διαδήλωση – χάπενινγκ στα Εξάχρεια (πρώην Εξάρχεια), αντιπαράθεση με τα ΜΑΤ έξω από το μέγαρο Μαξίμου μαζί με συνταξιούχους που έχασαν το ΕΚΑΣ (Επονείδιστη Κρατική Αναλγησία προς Συνταξιούχους), τελετουργικό κάψιμο τρόλεϊ και διαμονή 5 ημερών σε ελληνική φυλακή μαζί με παραδοσιακούς εκπροσώπους του υποκόσμου (λαθρεμπόρους ναρκωτικών, πρεζόνια, τελώνια, πολιτικούς, δολοφόνους κλπ.) 

(εικόνα 2: εκδρομή σε αστικό τοπίο φλεγόμενο από διαδήλωση)

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

  • Η κλιματική αλλαγή είναι πλέον γεγονός και στη χώρα μας. Αλλεπάλληλοι ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις ακτές της Δυτ. Ελλάδας, με μια αναπάντεχη θετική παρενέργεια: Στην Ηλεία, την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία «πήραν και σήκωσαν» τα περισσότερα αυθαίρετα στις αμμοθίνες και στις ακτές, πράγμα που διευκόλυνε τα μάλα το έργο των συνεργείων κατεδάφισης, για τα οποία ουδέποτε υπήρξαν χρήματα και πολιτική βούληση!
  • Εξαιρετική απόδοση είχε η πειραματική καλλιέργεια ενός νέου «γενετικώς τροποποιημένου κουτόχορτου», βασιζόμενου σε μια ποικιλία σταριού, όπου ενσωματώθηκαν γονίδια βοδιού, μπούφου και χάνου. Η επιστημονική ονομασία του νέου φυτού είναι Triticum Xekoutianim και θα χορηγείται αρχικώς δωρεάν σε μαθητές του δημοτικού, ώστε να προληφθεί τυχόν ανεξέλεγκτη ανάπτυξη της ευφυΐας τους και να δημιουργηθεί η στρατιά των άβουλων πολιτών-ψηφοφόρων για την εκπλήρωση των μνημονιακών μας υποχρεώσεων. Αντιρρήσεις έφεραν, όπως συνήθως, τα μέλη της ΟΙΚΙΠΑ και άλλων οικολογικών οργανώσεων…

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Αισθητή είναι πλέον η αναθέρμανση της Ελληνικής Οικονομίας, από την ημέρα που άρχισε η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης στη χώρα (15 Οκτωβρίου). Σε πρώτη φάση οι «γνωστοί άγνωστοι» έκαψαν 6 τρόλεϊ μπροστά από το Πολυτεχνείο, ενώ στους πέριξ δρόμους το πρόβλημα της κεντρικής θέρμανσης λύθηκε για μερικές ώρες κάθε μέρα χάρη στα κοκτέιλ Μολότωφ, που αντάλλαξαν μεταξύ τους ομάδες αντιεξουσιαστών με τους εξουσιαστές. Οι τελευταίοι είναι ομάδες εναλλακτικού τουρισμού, που χρηματοδοτούνται από καινοτόμες δράσεις (ΣΔΙΤ – Συμπαιγνία Δημόσιας και Ιδιωτικής Τρομοκρατίας), με εισαγόμενους τουρίστες – μπαχαλάκηδες, ώστε να απαξιωθούν εντελώς τα κέντρα των ελληνικών πόλεων και να διατεθούν «κατά το καραδοκούν» σε επενδυτές.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Αρχίζουν από τις 10 Νοεμβρίου οι πυρετώδεις προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα στις μεγάλες πόλεις, με το σχετικό διάκοσμο βάσει καινοτόμων προτάσεων. Στην κεντρική πλατεία Καταργηθέντος Συντάγματος της Αθήνας, ο μεγάλος τροχός στήθηκε αυτήν τη φορά έγκαιρα και με εξασφαλισμένη άδεια λειτουργίας, και είναι εμπνευσμένος από τον παραδοσιακό τροχό βασανιστηρίων του Μεσαίωνα. Είναι χορηγία του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, και μπορούν να τον δοκιμάσουν δωρεάν μαζοχιστές ψηφοφόροι – φορολογούμενοι. Η φάτνη με αναπαράσταση της Γέννησης του Θείου Βρέφους έχει τη μορφή γιάφκας, με πυρομαχικά, πολυβόλα και χειροβομβίδες, και θερμαίνεται με ελεγχόμενη καύση αρίστης ποιότητας κοκτέιλ Μολότωφ, όπου το καύσιμο είναι ευγενική χορηγία Αλβανού λαθρεμπόρου Τσίπουρου και Αφγανού επίσημου εισαγωγέα – λαθρεμπόρου χασίς. Το όλο σκηνικό συνοδεύεται από τα κλασικά βόδια της φάτνης, που είναι Έλληνες ψηφοφόροι και συνταξιούχοι σε βάρδιες όλο το 24ωρο…

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

  • Πετούν από τη χαρά τους (βλ. εικ. 3) οι μισθωτοί, που τους ανακοινώθηκε ότι θα πάρουν φέτος 13ο μισθό και δώρο Χριστουγέννων, χάρη στην υπεραπόδοση της άγριας φορολογίας των τελευταίων 7 ετών. Η ανώμαλη προσγείωση θα γίνει τον επόμενο μήνα, όπου θα κληθούν να επιστρέψουν 2000 ΕΥΡΩ ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, και μάλιστα με πρόστιμο!
  • Νέα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια επιβάλλει από φέτος η Νέα Τάξη Πραγμάτων, στα πλαίσια του διεθνούς κλίματος ανασφάλειας και πολυπολιτισμικότητας, πάντοτε όμως με βάση τις γνωστές παραδοσιακές μελωδίες. Στο CD, που κυκλοφόρησε δωρεάν μέσω της εφημερίδας «KONTRA FILETO», περιλαμβάνεται η «Άγρια Νύχτα, «Ο Μικρός Τζιχαντιστής», «Πτώμα στο Καμαναριό», «Κακήν Εσπέραν Άστεγοι», «ΩΧ, ΕΛΑΤΤΟΝ!», «Αρχιμηνιά, Κοψοχρονιά» και άλλα πολλά.
  • Το κλίμα στις αγορές είναι παράξενο, ο κόσμος τρέχει την τελευταία στιγμή να προμηθευτεί τα απαραίτητα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι από τα απομεινάρια των λαϊκών αγορών και των κάδων στο Κολωνάκι και στα Βόρεια Προάστια, ενώ το εορταστικό κλίμα συμπληρώνει φέτος το κόκκινο χιόνι που έστρωσε για τα καλά, χάρη στο συνδυασμό σκόνης από τη Σαχάρα και πολύ ψυχρών αερίων μαζών από τη Σιβηρία (για να ταιριάξει με τους παγωμένους μισθούς). Παρ’ όλα αυτά, ανώδυνες και καλές γιορτές, και Αισιοδοξία: θα μπορούσαν όλα να είναι πολύ χειρότερα!

SODRANOEL SOLFARAK

(και για την αντιγραφή: Λεονάρδος Τηνιακός)